Sähkövertailu.fi

Vinkkejä sähkösopimuksen kilpailuttamiseen
Kuinka usein sähkön kilpailutusta kannattaa tehdä?
Voit kilpailuttaa sähkön niin usein kuin haluat, ellet ole tehnyt määräaikaista sähkösopimusta. Jos vaihdat myyjää useammin kuin kerran vuodessa, voi paikallinen jakeluverkkoyhtiösi laskuttaa oman hinnastonsa mukaisen maksun myyjän vaihtumisen vuoksi tehtävästä sähkömittarin lukemisesta.

Miten sähkön kilpailuttaminen tapahtuu?
Sähkön kilpailuttaminen tapahtuu vertaamalla sähkötarjouksia ja tekemällä uusi sähkönmyyntisopimus valitun sähkönmyyjän kanssa. Suomessa sähköyhtiöt hoitavat sähkönmyyjän vaihtamiseen liittyvät toimenpiteet keskenään.

Helpoiten voit kilpailuttaa sähkösi käyttämällä Sähkövertailu.fi -palvelua, jossa on esillä koko Suomen sähkötarjonta.

Mitä asioita sähkön hintavertailussa kannattaa huomioida?
Kilpailuttaminen sujuu helpoiten, jos tiedät suurin piirtein paljonko sähköä kulutat vuodessa. Jos et tiedä, voit helposti arvioida kulutuksen laskurimme avulla.

Huomiothan että sähköyhtiöillä on tarjolla erityyppisiä sopimuksia. Määräaikaisissa sopimuksissa sähköyhtiö sitoutuu myymään sähköä määritellyn ajan sovitulla hinnalla. Toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa on usein normaalia edullisempi hinta uusille asiakkaille, mutta hinta voi muuttua sopimuksen teon jälkeen. Hinnan lisäksi sopimukset eroavat myös tuotantotapojen sekä sopimukseen kuuluvien lisäpalveluiden osalta.

Oman sähkönkäyttösi jakautumisella on myös suuri merkitys siihen, minkä tyyppinen sopimus kannattaa valita. Esimerkiksi sähkölämmittäjän kannattaa hyödyntää tuotteita, joissa hinta on edullinen silloin, kun sähkölämmitys on päällä.

Kun täytät sähkövertailu.fi:ssä kysyttävät tiedot huolellisesti, saat palvelusta valittavaksesi tarpeitasi parhaiten vastaavat sähkösopimukset.

Miten palvelussa voi vertailla sähkön hintoja?
Saat tiedon parhaista tarjouksista alueellasi, kun osaat suurin piirtein arvioida vuosikulutuksesi.

Sähkön kilpailuttaminen tapahtuu vertaamalla sähkötarjouksia ja tekemällä uusi sähkönmyyntisopimus valitun sähkönmyyjän kanssa.

Sähkön siirron kilpailuttaminen ei ole mahdollista. Sähkön siirto ostetaan aina paikalliselta jakeluverkkoyhtiöltä.

Osasto:

Kuvaus

Sähkön kilpailuttaminen
Sähkön kilpailuttaminen on helppo tapa säästää rahaa – samalla voit valita tuotantotavan joka vastaa mieltymyksiäsi ja arvojasi. Sähkövertailu.fi esittää kaikkien sähköyhtiöiden hinnat, riippumatta siitä onko sähköyhtiöllä yhteistyösopimus Sähkövertailun kanssa. Yhteistyössä olevat sähköyhtiöt voivat tehdä Sähkövertailun kautta tarjouksia, joita ei välttämättä löydy muualta, tai ottaa pois näkyvistä tarjouksia. Sähkön kilpailuttaminen onnistuu muutamalla klikkauksella helppokäyttöisen hakutyökalun avulla. Lisäksi uuden sopimuksen tekeminen on mahdollista vaikka samalta istumalta.

Kilpailuttaminen tarkoittaa suomalaisten sähkötarjousten vertailua valitsemillasi kriteereillä, joiden perusteella palvelumme etsii sinulle edullisimmat tai muutoin hakuehtoihisi sopivimmat sähkötuotteet. Yksinkertaisimmillaan palvelun käyttöön tarvitaan ainoastaan arvio sähkön vuosikulutuksesta. Kustannusarvio on entistä täsmällisempi, jos osaat arvioida miten suuri osa sähkönkulutuksestasi ajoittuu yöaikaan tai tiettyihin vuodenaikoihin.

Edullisimman hinnan lisäksi voit etsiä esimerkiksi sähköä, joka on tuotettu vihreillä tuotantotavoilla, edistää paikallista työllisyyttä tai kerryttää bonusetuja. Sähkövertailu.fi tekee pohjatyön puolestasi, joten sinun tarvitsee vain vertailla parhaita vaihtoehtoja ja tehdä itse lopullisen valintasi. Palvelu käsittää koko Suomen sähkötarjonnan, joten voit ostaa sähkösi miltä tahansa sähköyhtiöltä, joka tarjoaa tuotteitaan omalle alueellesi.

Sähkön kilpailuttaminen ja myyjän vaihtaminen on sinulle maksutonta. Mikäli vanha sähkösopimuksesi on määräaikainen, sähkönmyyjää ei voi vaihtaa ennen sopimuskauden päättymistä ilman painavaa syytä.

Kun vaihdat sähkönmyyjää, sinun ei itse tarvitse tietää mittarilukemaasi, sillä jakeluverkkoyhtiö lukee mittarin puolestasi. Sinun ei myöskään tarvitse itse irtisanoa vanhaa sopimustasi, sillä Suomessa sähköyhtiöt hoitavat vaihtamiseen liittyvät toimenpiteet keskenään. Riittää, kun syötät omat tietosi sekä hakuehtosi palveluumme ja valitset itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Sähkövertailu.fi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *