Raudanpuutetesti

24,95 

Raudanpuutetesti
Tarkista jos sinulla on raudanpuutetta

Mittaa ferritiinitasoa
Helppo testaus kotona
Vastaus muutamassa minuutissa
CE-merkitty
Raudanpuutetestimme mittaa veresi ferritiinipitoisuutta, joka edustaa rautavarastojasi. Alhaiset ferritiinipitoisuudet viittaavat raudanpuutteeseen.

Alhainen ferritiinipitoisuus voi johtaa alhaiseen hemoglobiinipitoisuuteen, mikä puolestaan tarkoittaa, että havaitsemattomasta raudanpuutteesta voi aiheutua muun muassa heikentynyt hapenottokyky. Kun alhainen ferritiinipitoisuus havaitaan varhaisessa vaiheessa, lääketieteellisillä jatkotutkimuksilla sekä lääkityksellä voidaan estää vakavia terveydellisiä ongelmia. Raudanpuutetestimme näyttää positiivista, kun rautapitoisuus on alle 20ng/ml.

Kuvaus

Testaa raudanpuute helposti kotona raudanpuutetestillä

Raudanpuute on yksi yleisimmistä ravitsemuksellisista puutteista maailmanlaajuisesti. Raudanpuutetta ilman anemiaa esiintyy noin 25 prosentilla hedelmällisistä naisista. Quicktest-raudanpuutetestillä voit nopeasti ja helposti tarkistaa itse, mikäli kärsit raudanpuutteesta. Saat vastauksen 10 minuutissa. Raudanpuutetestimme mittaa veressäsi olevan ferritiinin määrää, joka on vereen varastoitunutta rautaa sekä verrannollinen rautapitoisuuksiisi. Testi koostuu kotitestipakkauksesta, ja se tehdään ottamalla verinäytteen sormenpäästäsi. Raudanpuutetestimme näyttää positiivista tulosta, kun rautapitoisuus on alle 20 ng/ml.

Mikä on raudanpuute ja mistä se johtuu?

Rautaa tarvitaan elimistössä hemoglobiinin tuottamiseen. Se on rautapitoinen proteiini, jonka tehtävä on kuljettaa happea muun muassa keuhkoista lihaksiin ja aivoihin. Raudanpuute tarkoittaa, että elimistösi ei pysty tuottamaan hemoglobiinia, eli proteiinia, joka kuljettaa happea kehossa. Rautataso voi olla alhainen, mutta Hb (hemoglobiini) taso voi olla hyvä, eikä raudanpuute välttämättä tarkoita anemiaa (eli veren heikentynyttä kykyä vastaanottaa happea johtuen punasolujen puutteesta). Hoitamaton raudanpuute voi kuitenkin johtaa alhaiseen Hb-arvoon.

Raudanpuute voi johtua monista syistä, kuten runsaista kuukautisista, mahahaavoista, suolistosairauksista, gluteeniyliherkkyydestä tai muista syistä, kuten raskaudesta. Naiset, joilla on runsaat kuukautisvuodot ja syövät yksitoikkoista ruokavaliota, kärsivät usein raudanpuutteesta. Jos olet menettänyt paljon verta onnettomuudessa, sinulla voi myös esiintyä raudanpuutetta. Yleensä raudanpuute ei ole hengenvaarallinen, mutta se vaikuttaa elämänlaatuun.

Yleiset raudanpuutteen oireet

Raudanpuutteen oireisiin voi liittyä useita eri sairauksia tai puutostiloja, mutta tyypillisiä oireita ovat väsymys, huimaus, sydämentykytys, kalpeus, kalpeat kasvot, vilunväristykset, päänsärky, levottomat jalat, kuiva iho ja hiustenlähtö. Huomaamaton raudanpuute voi johtaa anemiaan.

 

Julkaisutiedot

Faktatarkistettu 2022-06-08
Laillistettu Lääkäri
Laillistettu Sairaanhoitaja

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Raudanpuutetesti”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *