Keliakia testi

19,95 

Keliakiatesti (gluteeniyliherkkyys)
Helppo testaus kotona
Vastaus muutamassa minuutissa
CE-merkitty
Gluteenitestimme havaitsee IgA-vasta-aineita, jotka liittyvät suoraan keliakiaa/gluteeniyliherkkyyteen.

Havaitsematon gluteeniyliherkkyys voi aiheuttaa ohutsuolen limakalvoille vaurioita, jotka heikentävät eri ravintoaineiden imeytymistä ja voivat johtaa ravitsemuksellisiin puutoksiin ja terveysongelmiin. Jos testi antaa positiivisen tuloksen, on hyvä syy mennä lääkäriin lisätutkimuksia ja diagnoosia varten.

Kuvaus

Keliakian/gluteeniyliherkkyyden testaaminen kotona
Gluteeniyliherkkyys, joka tunnetaan myös nimellä keliakia, on krooninen tulehduksellinen sairaus, joka aiheuttaa gluteenin sietämättömyyttä. Yleisiä oireita ovat vatsavaivat, väsymys sekä laihtuminen. Quicktestin Gluteenitestillä voit selvittää 10 minuutissa, onko sinulla gluteeniyliherkkyys. Gluteenitestin mukana tulee näytteenottosetti kotikäyttöön, ja testi tehdään ottamalla verta sormenpäähän pistämällä. Testi osoittaa kudostransglutaminaasi IgA -vasta-aineita, jotka liittyvät suoraan gluteeniyliherkkyyteen/keliakiaan. Testi on erittäin turvallinen. Huomautus: Jos olet jättänyt gluteenin pois ruokavaliostasi ja noudatat gluteenitonta ruokavaliota, on olemassa riski, että testitulos on negatiivinen, vaikka sinulla on gluteeniyliherkkyys. Jos noudatat gluteenitonta ruokavaliota, on suositeltavaa syödä vähintään yksi ateria päivässä 14 päivän ajan ennen testiä, jotta saat luotettavamman testituloksen.

Mitä gluteeniyliherkkyys tarkoittaa?
Keliakiassa, joka tunnetaan myös nimellä gluteeniyliherkkyys, elimistön immuunijärjestelmä aktivoituu, kun syödään gluteenia. Tällöin immuunijärjestelmä hyökkää suolistossa olevaa gluteenia vastaan. Kun vehnän, rukiin ja ohran sisältämät gluteeniproteiinit pääsevät ohutsuoleen, autoimmuunireaktio käynnistyy. Tämä saa immuunijärjestelmän hyökkäämään ohutsuolen limakalvoa vastaan, joka tulehtuu. Jos ohutsuoli altistuu gluteenille pitkään, tulehdus muuttuu niin vakavaksi, että suolistolla on vaikeuksia imeä ravintoaineita. Keho kärsii tällöin ravitsemuksellisesta puutteesta. Gluteeniyliherkkyys/keliakia voi kohdistua sekä lapsiin että aikuisiin. Tautia esiintyy kaikissa ikäryhmissä, nuorissa sekä vanhoissa. Nykyään arvioidaan, että lähes kolme prosenttia Soumen väestöstä kärsii keliakiasta, ja samaan aikaan keliakiaa sairastavien määrä yhteiskunnassa kasvaa. Tällä hetkellä gluteeniyliherkkyyden ainoa hoito on gluteeniton ruokavalio.

Keliakia oireet
Keliakian oireet vaihtelevat, koska elimistö reagoi sekä tulehdukseen että ravinnon puutteeseen. Joillakin ihmisillä on ruoansulatuskanavan ongelmia, kun taas toiset väsyvät pahasti, saavat päänsärkyä, kärsivät osteoporoosista ja monista muista oireista. Gluteeniyliherkkyyden yleisin oire on vatsavaivat, kuten kaasut, ripuli, ilmavaivat, ummetus, laihtuminen ja pahoinvointi. Keliakia voi aiheuttaa myös muita oireita, jotka eivät välttämättä ole yhtä ilmeisiä ja jotka voivat vaihdella suuresti eri ihmisten välillä. Joitakin esimerkkejä ovat väsymys, masennus, suun rakkulat, ihottuma/ekseema sekä nivel- ja luukipu. Joissakin tapauksissa gluteeniyliherkkyyden oireet voivat ilmetä myös lasten kasvun viivästymisenä.

Julkaisutiedot

Faktatarkistettu 2022-06-08
Laillistettu Lääkäri
Laillistettu Sairaanhoitaja

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Keliakia testi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *